Noutati

Internship MCA 2014 -  stagiu practic cu sanse de recrutare pentru studentii creativi

MCA Grup, cel mai mare producator local de usi de garaj sectionale si rulouri exterioare pentru ferestre, a organizat, in perioada 15 iunie - 15 septembrie, programul Internship MCA 2014. Sase studenti ai Universitatii Politehnice Bucuresti, precum si o studenta a Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, din cadrul Universitatii Bucuresti, au beneficiat fiecare de un responsabil de stagiu dedicat din cadrul echipei MCA.

Studentii au avut posibilitatea sa isi aleaga proiectul de stagiu in functie de relevanta pentru domeniul de studiu. In prealabil au avut ocazia sa activeze in fiecare departament al companiei, de la productie si vanzari la marketing si contabilitate, pentru a intelege in detaliu cum functioneaza compania.

„In primul rand, mi-a placut echipa MCA deoarece m-am simtit integrat – este un mediu prietenos. Am comunicat cu toate departamentele, mi-au oferit sfaturi si m-au coordonat in realizarea proiectului meu de practica. De asemenea, am apreciat faptul ca am avut sansa sa fiu in mijlocul productiei, sa observ procesele de fabricatie si modul de organizare a fluxului de productie, incepand de la receptionarea comenzii de la client si pana la procesarea produsului in sine”, spune Adrian Enache, student la Inginerie Economica Industriala.

Internship cu sanse de recrutare

Prin stagiul remunerat, desfasurat in fiecare vara, compania urmareste sa contribuie la formarea practica a tinerilor. Este cu siguranta un exercitiu cu castigatori de ambele parti, intrucat, pentru studentii cu rezultate deosebite, perioada de practica se prelungeste cu recrutarea in companie.

In cadrul stagiului din acest an, proiectele de practica au vizat implementarea unor schimbari pentru optimizarea proceselor de productie si, totodata, lansarea proiectului-pilot Customer Satisfaction Survey, dezvoltat la departamentul de Marketing. Tinerii au avut ocazia sa aprofundeze creativ notiuni tehnice lucrand cot la cot cu echipele de profesionisti ale companiei, aplicand teoria de la cursuri si seminarii sub atenta indrumare a inginerilor si specialistilor. Munca depusa de acestia a avut aplicabilitate practica suta la suta, intrucat toate proiecte lor sunt in curs de implementare in MCA.

Participantii la programul Internship MCA 2014 au fost selectati pe baza unor interviuri si a evaluarii tutorelui de practica din cadrul institutiei partenere. La final, tinerii si-au prezentat proiectele elaborate pe durata programului, primind diplome de merit pentru creativitatea de care au dat dovada.

Stefan Simon, al carui proiect, in prezent in curs de implementare, a avut ca tema echiparea coloanelor de sustinere a pergolei MCA Venus cu un sistem audio integrat, a apreciat ca a putut pune pasiunea sa in folosul dezvoltarii unui produs ce va fi comercializat in 2015. „Am reusit sa inteleg mai bine notiunile tehnice invatate la facultate, punandu-le in aplicare in cadrul procesului de productie. Din punctul de vedere al interactiunii cu oamenii din MCA, pot spune ca m-am simtit ca o parte a echipei, toti au fost foarte deschisi si am primit de fiecare data raspunsuri la intrebarile mele. Mi-a placut ca mi-am putut pune in aplicare pasiunea si cunostintele legate de sistemele audio”.

De asemenea student la Politehnica, Marc Brisan a realizat un studiu privind comportamentul arcurilor torsiune ale usilor sectionale in cadrul departamentului de Research & Development MCA.

„Ca urmare a stagiului de practica, am invatat cum se desfasoara procesul de productie (de la materie prima la produs finit) a usilor sectionale si rulourilor precum si mecanismele/automatizarile folosite prentru actionare. De asemenea, un lucru foarte important este functionarea de asamblu a unei companii ce produce si exporta la scara larga. Timpul petrecut in MCA pe durata stagiului de practica a fost foarte placut deoarece oamenii sunt foarte deschisi, prietenosi si stapani pe ceea ce fac. Ce mi-a placut in mod deosebit la acest stagiu este faptul ca am fost indrumati in permanenta de oameni cu experienta care ne-au invatat lucruri noi si ne-au ajutat sa ne integram in diverse departamente ale companiei”, a spus Marc.

Aparitii in presa cu tema Internship MCA 2014

Mai jos, tabloul proiectelor Internship MCA 2014.

Nume proiect Student Coordonator de proiect din cadrul echipei MCA
Amenajare spațiu de lucru pentru accesorii și componente uși secționale, pe principii ergonomice și de logisticã Andrei Afloroaiei, UPB Ing. Marian Olteanu
Modernizare presã și proiectare matrițã pentru sertizare cablu oțel uși secționale Andrei Mihalache & Sergiu Drãgulin, UPB Ing. Cosmin Ciumber & Ing. Vlad Dobre
Implementarea managementului vizual pe fluxul de producție rulouri Adrian Enache, UPB Ing. Vlad Dobre & Ing. Sebastian Busuioc
Echipare coloane susținere pergola Venus cu sistem audio integrat Ștefan Simon, UPB Ing. Stefan Dinu
Studiu comportament arcuri de torsiune usi sectionale Marc Brisan - UPB Ing. Iulian Modoranu
Customer Survey Dana Bratu - UB Specialist PR Arabela Boboc
©2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro | MILCA SRL - CUI: RO10169504, NR Reg. Com.: J52/178/1997