Noutati

Sistemul informatic al MCA Grup, dezvoltat in outsourcing

Unul dintre pilonii de baza ai afacerii MCA Grup este un sistem informatic dezvoltat prin externalizare, un sistem expert de configurare a produselor, personalizat, care genereaza numai solutiile posibile tehnic, a declarat Cristian Filip, directorul de marketing al producatorului de usi de garaj MCA Grup, la conferinta ZF Outsourcing.

Producatorul local cu 15 ani de activitate in spate a inceput sa exporte din 2009, in opt state precum Italia, Franta, Bulgaria si Serbia. Pentru MCA exportul a inceput ca o alternativa la scaderea pietei locale, dupa declansarea crizei economice. Cea mai mare problema la export a fost comunicarea, mai ales prin prisma specificului afacerii – fabricarea de produse tehnice, realizate pe comanda, a spus Cristian Filip.

Solutia a fost sa apeleze la o companie specializata pe dezvoltare software.

"Ar fi durat prea mult sa angajam cativa dezvoltatori, un team leader, ne-ar fi costat mai mult, activitatea noastra era productia de usi, nu cea de software", a spus reprezentantul MCA Grup.

Acesta recomanda companiilor sa apeleze la servicii de outsourcing pentru ca astfel pot obtine un management eficient al riscului (risc mai mic de esec cand colaborezi cu o echipa care face acelasi lucru zi de zi), economie de timp si bani (nu aloci timp recrutarii-selectarii-integrarii unor noi oameni, lucrul se porneste in forta, din primul moment) si in plus colaborarea poate fi oprita mult mai usor in caz ca nu mai sunt necesare serviciile respective.

Platforma informatica a MCA este un pilon de baza in companie, fiind un sistem de comunicare cu distribuitorii si, totodata, un sistem de ofertare a clientilor finali.

In semestrul I 2013, MCA a vandut 2.000 de usi de garaj sectionale (industriale si rezidentiale) si 4.800 de rulouri exterioare pentru ferestre (termostoruri). Grupul mai comercializeaza si grilaje metalice, automatizari pentru porti, bariere, usi antifoc, copertine si pergole. Afacerile MCA au atins 8,2 milioane de euro in 2012.

©2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro | MILCA SRL - CUI: RO10169504, NR Reg. Com.: J52/178/1997